ÖVER 50 års erfarenhet och ett mål: att ta NUVARANDE vending till FRAMTIDENS

Bianchi Industry är en ledande europeisk tillverkare av automater och professionella kaffemaskiner för Office, Ho.Re.Ca marknaden. Efter ett uppehåll på sex år, är företaget nu tillbaka i händerna på familjen Trapletti, som grundade det för ungefär 40 år sedan. Som slogan "Living the present with future technologies", så är forskning och teknisk utveckling en hörnsten i bolagets verksamhet. Bianchi Industry har nu en fast grund och ser mot framtiden för att förutse marknadens krav, och att ta med det närvarande "in i morgondagen" I den europeiska marknaden anses Bianchi Gruppen som en institution av marknaden, både på grund av den patenterade Espresso gruppen och för den kontinuerliga tekniska utvecklingen.. Bianchi Industry, i ett fåtal ord, är ett unik val i hela den nationella och internationella marknaden av vending maskiner.

 

Historia

 

 

2014. Efter sex års uppehåll, så har det historiska sambandet mellan företaget och familjen Trapletti, som grundade det och gav det internationell uppmärksamhet, äntligen återställts. Detta förhållande bygger idag på Massimo Traplettis arbete, VD och koncernchef för bolaget, liksom hans syskon Fabrizio, Roberto, Nadia och Mariella och deras far Angelo, som grundade företaget nästan 40 år sedan.

 

2008. Det italienska teamet av ABN AMRO Capital knoppades av, genom en management buy-out, riskkapitalportföljen som tidigare ägdes av den nederländska banken i Italien och, från december 2008, är Bianchi Vending Groups aktier ägda av FA CAPITAL Spa, vars majoritet ägs av fonder förvaltade av Goldman Sachs, som också är en investerare i dessa fonder.

 

2008. ABN AMRO Capital SpA, som redan haft majoritetsandel (60% av aktiekapitalet), går vidare i januari detta år och förvärvar resterande 40% blir på detta sätt ensam aktieägare i koncernen.

 

2007.Bianchi går in på Ho.Re.Ca marknaden genom förvärvet av GEM-FUTUREMA som producerar espressomaskiner med professionella Espressomaskiner. GEM-FUTUREMA startades 1975, med erfarenhet av tre generationer som varit verksamma sedan 1946 i teknik och utveckling av espresso utvinning.

 

2006. Den nya fabriken i Pescara har byggts där hela rangen av kalla automater produceras.

 

2005. Bianchi Vending Group håller med ABN AMRO Capital Italia att konsolidera sin egen utvecklingsväg och internationalisering. ABN AMRO kommer in med majoriteten av aktierna i aktiestrukturen i koncernen.

 

2002.En fusionen mellan Bianchi Vending Group Nuova Bianchi Spa och Tecnomet Italia SpA Detta är ett avgörande steg i utvecklingen av företaget. General Electric-koncernen håller i denna grupp en andel på 20% fram till oktober 2005.

 

2001. G.E. Kapital, operativ gren av General Electric, går från juli in och äger 25% i Nuova Bianchi Spa för att skapa olika synergier för att säkerställa en ständigt ökande ekonomiska och finansiella tillväxt i det italienska företaget.

 

2001. Unionen Vending Ricambi startas idag Bianchi Vending After Sales, som samordnar och sköter service till kunder, med målet att leverera 80% av de nödvändiga reservdelarna inom 48 timmar från orderbekräftelse.

 

1998. Bianchis fabrik i Latina byggdes för att kunna ge 85% av huvud komponenter för koncernens produktion.

 

1998. I september detta år upprättades i Argentina i samarbete med Nuova Bianchi, den första av 12 branch kontor under varumärket Union Vending, fördelat utbredd i hela Europa, Sydamerika och Fjärran Östern.

 

1992. Nuova Bianchi börjar en rekonstruktions fas både i sina tillverkningsprocesser och sitt utbud av produkter. Nu är de nya målen att designa mer innovativa produkter och expandera till utländska marknader.

 

1990. Tecnomet Italia SpA grundades, ett företag specialiserat på konstruktion och tillverkning av "kalla" automater. Det blev snart en ledare i Italien och stod ut på EU-nivå för breda och diversifierade utbud av automater.

 

1976. Nuova Bianchi köper från Faema vending verksamheten samt varumärket självt.

 

1963. utökat sin verksamhet producerar sin första Bianchi automat och utveckla alla relaterade aktiviteter

 

1959. Nuova Bianchi började sin verksamhet säljer automater gjorda i USA på den italienska marknaden.

 

 

Bianchi Vending
è un marchio di:Bianchi Industry Spa
P.I./C.F. 04002310169 IT
N° iscrizione REA BG 426942
Capitale Sociale € 4.000.000, i.v.
Sottoscritto e versato € 120.000

Sede Legale
Corso Africa 2/3/9
24040 Loc. Zingonia
Verdellino, BG, Italia